Friday, January 27, 2012

GURU MIMPI

Setelah pos terakhir dibawah dikeluarkan, TARR!!! kami telah mendapat satu mesej yang amat keras "JANGAN LEPAS TANGAN!". Puas kami fikirkan message yang sampai umpama halalintar memecah keheningan disiang hari yang damai. Berita yang ditunggu itu akhirnya sampai juga.

Rupanya perkara ini telah dan sedang pun berlaku.

Ustaz Hanafi tidak pernah mengaku jadi pengganti sewaktu Pak Haji Zain masih hidup, dan Pak Ak pun tidak pernah tahu yang dia bakal pengganti waktu Almarhum Ustaz Hanafi masih hidup Jadi siapakah gerangan-nya yang tiba-tiba meng- "aku pengganti" dalam keadaan Tok Hikam yang ada masih hidup?

Dan ingat saudara/i sekalian. Jika ada dikalangan kamu yang pernah mengucapkan yang sama "aku pengganti" atau yang sama maksud dengan-nya, maka dia juga adalah Iblih. KAMI tidak pilih bulu atau kroni. Ini peringatan buat semua yang perasan nak jadi guru!

Hari ini KAMI berurusan dengan yang NYATA. Jangan ingat KAMI tidak tahu, masih ada yang kedepan ini yang perasan nak jadi guru.


Kisah Maiden telah pun kami sudahkan, rupanya kisah kedua menyusul tiba. Sekali lagi membuktikan kami tidak bercakap kosong.

Sudah ada bunyi-bunyi GURU MIMPI. Yang mendakwa bermimpi berjumpa dengan YM Tuan Haji Ishak Itam lalu mendapat mandat untuk menjadi guru. Guru apa pulak ni? Siapa dan dimana?

Ya Allah, apa sudah jadi dengan ahli Silat Cekak?

Harapnya tiada message lain yang sampai kerana kami sudah tidak mahu masuk campur dalam perkara ini, cukuplah sekadar memberitahu apa yang kami tahu.

Kami terpaksa bertindak menyampaikan berita ini kerana ia telah mengkaitkan nama YM Tuan Haji Ishak Itam dalam hal mimpi dan mandat.

Kami tidak bersikap lepas tangan untuk menyampaikan perkhabaran tentang perkara yang dikatakan telah berlaku, selebihnya terpulanglah kepada ahli untuk menyiasat atau membuat pertimbangan dan sebagainya.

Supaya tidak timbul fitnah atau tuduhan yang bukan-bukan terhadap YM Tuan Haji Ishak Itam, kami nasihati ahli supaya lihat, dengar, fikir, timbang dan berbincang sebelum membuat sebarang keputusan.

Telah selesai tanggungjawab kami dalam memberitahu ahli tentang perkara ini. Kami tidak mahu campur dalam hal selanjutnya dan kami berhenti disini.

Sekian.
 
Copyright 2010 Aku Mati Hidup Kembali